Owsiane batoniki z truskawkami – zdrowe i pyszne

Owsiane batoniki z truskawkami – zdrowe i pyszne

Owsiane batoniki z truskawkami – zdrowe i pyszne

Przepis na : deser

Owsianka – śniadaniowy klasyk. Po wersji do picia, znów jej odmieniona odsłona – pieczona i do tego mobilna wersja owsianki. Owsiane batoniki z truskawkami możemy zabrać ze sobą do szkoły i pracy na drugie śniadanie. Pasują także na zdrowy deser. Jest to przepis, który można dowolnie modyfikować – zamiast truskawek możemy dać np. jagody, zamiast orzechów – tahinę lub masło orzechowe, a zamiast płatków migdałowych ziarna słonecznika czy sezamu. Pycha. Inspiracja. Nadzienie: 400 g truskawek 1/4 szkl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

owsiane, zdrowe, miód, truskawki, truskawka, pieczenie, orzechy, śniadanie, banan, syrop, orzechy włoskie, cynamon, owsianka, mąka, włoska, płatki owsiane, masło orzechowe, do pracy, słonecznik, duszone, śniadania, z jagodami, jajko, ciasteczka, desery, deser, sezam, ciasto, drugie śniadanie w pracy, zdrowe śniadanie

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Majana, 14 maja 2014 00:19:14

Natalio, bardzo smakowite batoniki Pozdrówki

Iza, 14 maja 2014 09:46:17

świetny pomysł

Ervisha, 14 maja 2014 12:28:15

Takiego batonika to bym schrupała ;D

Kaś, 15 maja 2014 20:47:56

bardzo lubię takie domowe batoniki – solidny zastrzyk energii

Ania, 16 maja 2014 15:16:31

Czy nie można by użyć zwykłych płatków owsianych ( nie błyskawicznych)?

Ania, 16 maja 2014 15:20:07

I jeszcze jedno pytanie – ile czasu można takie batoniki przechowywać w lodówce?

Natalia - Poezja Smaku, 16 maja 2014 15:31:06

Płatki błyskawiczne są rozdrobnione (mają zarówno grube kawałki, jak i bardzo drobne – jak mąka) – dlatego razem z mokrymi składnikami stworzą konsystencję ciasta na spód batonika. Jako że błyskawiczne są już wstępnie przetworzone, grube kawałki nie będą twarde. Można użyć zarówno zwykłych błyskawicznych jak i górskich błyskawicznych.

Natalia - Poezja Smaku, 16 maja 2014 15:31:34

Co najmniej 3 dni

Voyagedegustacje , 19 maja 2014 09:09:14

Pyszności!!!! do wykonania !!!!

ugotujmyto.pl, 19 maja 2014 20:38:13

Wspaniałe! Porywam kilka….;)

pychotka, 28 maja 2014 15:48:16

A czym można zastąpić miód ?

Natalia, 28 maja 2014 15:49:26

Np. syropem z agawy lub syropem daktylowym. Można dać też cukier.

pychotka, 28 maja 2014 16:05:33

a jeśli cukier to w jakiej ilości ?

Natalia, 28 maja 2014 16:07:12

Dwie łyżki do nadzienia i jedna do batoników powinny starczyć

Kinia, 28 maja 2014 21:47:18

Witam
Pysznie wyglądają te batoniki:)
na pewno zrobię:)