Konfitura ucierana z płatków róż

Konfitura ucierana z płatków róż

Konfitura ucierana z płatków róż

     Właśnie teraz jest odpowiedni moment, żeby zrobić sobie chociaż jeden słoiczek cudownej różowej konfitury z płatków róż. Największym problemem może okazać się znalezienie odpowiedniego miejsca na zbiór. Gdy znajdziemy już kwitnący krzak, zbieranie płatków wcale nie jest takie trudne. Powiedziałabym nawet, że jest bardzo przyjemne i.. pachnące! Konfitura będzie idealnym dodatkiem do pączków, herbaty czy innych pyszności. Niewątpliwą zaletą róży jest to, że po zbieraniu płatków z powodz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wrzosowa Polana

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.