Faworki/chrust wg. Magdy Gessler

Faworki/chrust wg. Magdy Gessler

Faworki/chrust wg. Magdy Gessler

Przepis na : deser

Domowe faworki (źródło: almamarket.pl) Składniki: 600 mąki pszennej 2 łyżki smalcu 15 żółtek 200 g cukru 6 łyżek śmietany 2 łyżki spirytusu 1 łyzka araku 500g smalcu do smażenia 100 g cukru pudru wanilia Sposób przygotowania: Utrzeć smalec do konsystencji śmietany. Do smalcu dodać 15 żółtek, dodać cukier, alkohole, śmietanę i mąkę, Wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Rozwałkować ciasto bardzo cienko, lekko podsypując mąką. Pokroić na paski szerokości 3 cm i długości 15 cm. Naciąć wzdłuż w środku. Chwycić za ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.