Czerwona kapusta z jabłkami, kasztanami i żurawiną na winie

Czerwona kapusta z jabłkami, kasztanami i żurawiną na winie

Czerwona kapusta z jabłkami, kasztanami i żurawiną na winie

Czerwona kapusta z jabłkami, kasztanami i żurawiną na winie  Zapraszam na danie z czerwonej kapusty, popularne na Alzacji, zwłaszcza porą świąteczną Bożonarodzeniową. Sprawdza się doskonale jako dodatek do da ń głównych, a dokładniej do pieczonego indyka. Moje własne urozmaicenie to dodanie żurawiny, miodu oraz aromatycznego cynamonu wraz z goździkami, Rozgrzewająco i smacznie. Składniki: 1 czerwona kapusta 2 jabłka 350 g gotowanych kasztanów 1 garść suszonej żurawiny    2 cebule (u... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.