Dżem truskawkowy

Dżem truskawkowy

Dżem truskawkowy

Bardzo smaczny i szybki dżem truskawkowy (w porównaniu do dżemu truskawkowego 3 dniowego ). Gęsty, bo sok z truskawek został wcześniej odlany. Z całymi owocami, im mniej będziemy dżem mieszać podczas smażenia, tym więcej owoców będzie w całości. Smażymy koniecznie w garnku z grubym dnem, na niewielkim ogniu.  truskawki - cały garnek 5 litrowy 1 kg. + 0,5 kg. cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawki zasypać 1 kilogramem cukru, potrząsnąć trochę, aby cukier dokładnie pokry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.