Prosty syrop z mięty

Prosty syrop z mięty

Prosty syrop z mięty

Prosty w wykonaniu, a niezwykle pyszny i aromatyczny syrop idealnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do różnych ciepłych czy zimnych trunków, ale i jako składnik deserów czy też do nasączania biszkoptów ;-) Przepis na ten syrop podawałam równo rok temu. Cieszył się on jednak tak dużą popularnością, że postanowiłam go przypomnieć. W tym roku urozmaiciłam go o większą ilość cytryny i... sproszkowany imbir - wyszło bardzo oryginalnie! Kto jednak woli tradycyjne smaki, zapraszam do przepisu podstawowego: SKŁ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wielopokoleniowo

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

WielopokoleniowoWielopokoleniowo

Jestem normalna, jeżeli normalność istnieje... Ech, a może jednak mniej filozoficznie? ;-) Kocham słońce, góry, kwiaty, morze i kawę o poranku ;-) Mam dwójkę malutkich dzieciaczków, które czasami nieźle dają się we znaki. Ale uroki pełnego macierzyństwa trzeba również poznać ;-) Lubię poznawać nowe miejsca, nowych ludzi, a także zapoznawać się z nowymi smakami i nowymi kosmetykami. Próbuję, testuję, oceniam, a często pomaga mi w tym moja mama, a także córeczka, która uwielbia zawsze dorzucić swoje 3 grosze ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

syrop, imbir, deser, desery, biszkopt, przetwory, biszkopt idealny

Inne przepisy z Wielopokoleniowo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.