Dżem z czerwonej porzeczki // sok z czerwonej porzeczki

Dżem z czerwonej porzeczki // sok z czerwonej porzeczki

Dżem z czerwonej porzeczki // sok z czerwonej porzeczki

Jak jeść dżem, to tylko domowej roboty! Nie jest przecież skomplikowany w wykonaniu, a jaka satysfakcja, że mamy własne, słodziutkie dzieło :-) Zresztą, ta satysfakcja pojawia się nie tylko przy dżemie z czerwonej porzeczki, ale przy każdych przetworach, które dobrze i smakowicie wyjdą ;-) Ale tym razem skupmy się na czerwonej porzecze i jej przetworzeniu w dżemik. Nie dodawałam do niego żadnych dodatkowych wspomagaczy w stylu żelfix i dżemfix . Jest tylko porzeczka i cukier (cukier powinien być obecny, bo opró... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wielopokoleniowo

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

WielopokoleniowoWielopokoleniowo

Jestem normalna, jeżeli normalność istnieje... Ech, a może jednak mniej filozoficznie? ;-) Kocham słońce, góry, kwiaty, morze i kawę o poranku ;-) Mam dwójkę malutkich dzieciaczków, które czasami nieźle dają się we znaki. Ale uroki pełnego macierzyństwa trzeba również poznać ;-) Lubię poznawać nowe miejsca, nowych ludzi, a także zapoznawać się z nowymi smakami i nowymi kosmetykami. Próbuję, testuję, oceniam, a często pomaga mi w tym moja mama, a także córeczka, która uwielbia zawsze dorzucić swoje 3 grosze ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czerwona porzeczka, słoik, przetwory

Inne przepisy z Wielopokoleniowo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.