Szpinakowe pierogi z pekińską kapustą

Szpinakowe pierogi z pekińską kapustą

Szpinakowe pierogi z pekińską kapustą

Zielone pierogi z farszem z kaszy jęczmiennej z kapustą i boczkiem. Pierożki proste i szybkie do zrobienia. Są bardzo dobre w smaku. Bardzo lubię szpinak i staram się dodawać go do wielu potraw. ciasto na pierogi: 250 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy 80 g szpinaku 1/3 szklanki gorącej wody farsz: 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej 20 dkg boczku wędzonego 6 liści dużych kapusty pekińskiej sól, pieprz olej natka pietruszki Szpinak siekam, przekładam do pojemnika wysokiego dodaję oliwę i miksuję blen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia

Autor

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, boczek, kasza, kapustą, szpinak, ciasto, kapusta pekińska, naleśniki, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, naleśnik, pierogi ze szpinakiem, szybkie ciasto, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, ciasto na naleśniki

Inne przepisy z wesoła kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.