Szarlotka Pani Ogonowskiej

Szarlotka Pani Ogonowskiej

Szarlotka Pani Ogonowskiej

Chrupiąca kruszonka, słodka beza i kwaśne jabłka – to połączenie idealne! Szarlotkę Pani Ogonowskiej poznałam na imieninach mojej koleżanki Julity. Co ciekawe, pomimo, że przepis ten jest w jej rodzinie od dawna, nikt nie wie kim była Pani Ogonowska. Szarlotka ta jest hitem każdej imprezy i smakuje nawet tym, którzy za ciastami z owocami nie przepadają. Za przepis ten jeszcze raz dziękuję Julicie i gorąco wszystkim polecam! Szarlotka Pani Ogonowskiej Składniki 6 jajek 3 szklanki mąki (420 g) ¾ szklanki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu WegePrzepis

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

WegePrzepis

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, szarlotka, galaretka, szarlotka z jabłkami, francuskie, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, jabłecznik, babki, ciasto francuskie, ciasto z gruszkami, ciasto z galaretka, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto cytrynowe, babka cytrynowa

Inne przepisy z WegePrzepis

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.