DOMOWA LEMONIADA

DOMOWA LEMONIADA

DOMOWA LEMONIADA

SKŁADNIKI: cytryna pomarańcza opcjonalnie limonka miód 1 litr wody mięta SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wyciskamy sok z połówki cytryny, pomarańczy, opcjonalnie również z limonki. Pozostałe części cytrusów kroimy na plasterki.Wszystko wrzucamy do wody, dodajemy miód do smaku oraz kilka listków mięty. Smacznego!  czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wege i kropka

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.