Wegańskie racuchy z porzeczkami

Wegańskie racuchy z porzeczkami

Wegańskie racuchy z porzeczkami

Składniki: mleko sojowe (1 szklanka) drożdże (25 g) mąka pszenna (1 1/2 szklanki) cukier wanilinowy (30 g, czyli 1 opakowanie) czerwone porzeczki (1 szklanka, czyli garść) olej do smażenia  cukier puder do posypania, jeśli ktoś ma ochotę Czas przygotowania: 45 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Mleko podgrzewamy i ciepłe przelewamy do miski, w której będziemy robić ciasto.  Drożdże rozpuszczamy w mleku. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Stopniowo dodajemy mąkę. Mieszamy. Uważamy, żeby nie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.