Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

Składniki: ciasto francuskie (1 opakowanie 375 g) szparagi (18 szt.) pieczarki (2 duże) sezam (2 łyżki) tofu wędzone (5 dag) czosnek (1 ząbek) oliwa z oliwek (1-2 łyżki) sól woda Czas przygotowania: 40 min. Liczba porcji: 6 Przygotowanie: Odcinamy twarde końcówki szaragów. Resztę gotujemy do miękkości. Pieczarki kroimy w drobną kostkę. Smażymy na oliwie. Pod koniec smażenia dodajemy sezam, wyciśnięty ząbek czosnku i pokrojone w drobną kostkę tofu. Solimy i smażymy jeszcze przez chwilę. Rozwijamy ciasto francusk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.