Domowe magi

Domowe magi

Domowe magi

Młodziutkie pędy lubczyku mają bardzo silny zapach, więc idealnie nadają się do aromatyzowania. Przedstawiam mój stary wypróbowany wielokrotnie pomysł na domowe magi bez ulepszaczy smaku i sztucznych konserwantów. Oczywiście pod warunkiem, że wybierze się dobry sos sojowy, bo to on jest podstawą tej przyprawy. Składniki : butelka sosu sojowego młody pęd lubczyku Lubczyk opłukać i osuszyć. Można zmiażdżyć lekko lub rozkroić ogonek liściowy, by oddał więcej aromatu. Do czystej butelki włożyć pęd lubczyku. Ja wkł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.