Cykoria do obiadu i "Altowiolista"

Cykoria do obiadu i

Cykoria do obiadu i "Altowiolista"

Zima w pełni, więc brak jeszcze zdrowej i bezpiecznej zieleniny. W takiej sytuacji na ratunek przychodzi pędzona w ciemnej piwnicy cykoria belgijska. Wielu narzeka, że jest gorzka. A to wynik jej niewłaściwego przechowywania. Cykoria jest słodka, chrupka i soczysta. W sklepach powinna być układana tacką do wierzchu, a liśćmi na dół, bo ta cudowna sałata gorzknieje pod wpływem światła. Poza tym nie powinno się jej płukać, bo wtedy też nabiera goryczy. I tu apel do klientów zieleniaków i innych sklepów, gdzie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.