Ogórki w zalewie z czarnym pieprzem

Ogórki w zalewie z czarnym  pieprzem

Ogórki w zalewie z czarnym pieprzem

Sezon na ogórki w pełni....u mnie tak obrodziły że momentami mam ich dość, więc upycham w słoikach ile się da. Takie ogórki robię zawsze w sezonie, bardzo lubi je moja córcia mimo że są dość ostre, polecam jako dodatek do obiadu zimą. Robię je od lat, przepis sprawdzony, prosty, i bardzo dobry! Składniki: 3 kg ogórków 1 główka czosnku 1/2 kg cukru 2 szklanki octu 10% 4 łyżki soli 8-10 łyżek oleju roślinnego 4 łyżki świeżo zmielonego czarnego pieprzu Wykonanie: Ogórki ze skórką myjemy kroimy na plasterki, zasypu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.