Konfitura truskawkowa z rabarbarem i kwiatem czarnego bzu

Konfitura truskawkowa z rabarbarem i kwiatem czarnego bzu

Konfitura truskawkowa z rabarbarem i kwiatem czarnego bzu

Nie wyobrażam sobie mroźnych dni bez takiego smaku wiosny i lata zamkniętego w małych słoiczkach, teraz jest właśnie taki czas by zaopatrzyć swoją spiżarkę w takie domowe pełne smaków i aromatów konfitury z truskawek z dodatkiem kwiatów czarnego bzu doprawione szczyptą cayenne. Polecam jest obłędna! Składniki: 3 kg świeżych truskawek 5 dużych łodyg rabarbaru 2 pęczki kwiatów czarnego bzu 2 cytryny 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 2 kg cukru żelującego 1:1  DIAMANT 1/2 kg cukru Sposób wykonania: Truskawki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Lecznicze właściwości czarnego bzu

Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.