CIELĘCINA W ŚMIETANIE

CIELĘCINA W ŚMIETANIE

CIELĘCINA W ŚMIETANIE

Duże kawałki cielęcego mięsa  skąpane w śmietanowym sosie ... 💗 Składniki: 1 kg cielęciny bez kości sól pieprz słodka papryka szczypta cząbru 2 cebule 2 ząbki czosnku śmietana 18% klarowane masło koperek lub natka Wykonanie: Cielęcinę kroimy na kawałki. Posypujemy solą, pieprzem, cząbrem i odrobiną papryki. Podsmażamy na sklarowanym maśle z obu stron. Następnie dorzucamy pokrojoną cebulę i posiekane ząbki czosnku. Całość chwilę smażymy, po czym podlewamy wodą i dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.