ziołowe kostki

ziołowe  kostki

ziołowe kostki

Składniki: pojemnik na kostki lodu dowolne zioła  oliwa z oliwek   woreczek foliowy Wykonanie   Zioła  posiekać ,przełożyć do pojemnika na kostki lodu Dodać  do niego dobrej oliwy.Zamrozić .Gdy kostki sa juz zamrożone ,przełożyc do foliowego woreczka i mrozic następna partie ziół. Zamrożone kostki , trzymać w woreczku w zamrażalniku i dodawać do zup lub sosów, wedle smaku. Uwaga, kostki należy dodawać pod koniec gotowania -, żeby od zbyt długiego gotowania nie traciły aromatu i kolor... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, sosy

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.