wisnie z czekolada - dzem

wisnie z czekolada - dzem

wisnie z czekolada - dzem

Składniki: 2kg wiśni -waga bez pestek 1kg cukru 1tabliczka dobrej czekolady gorzkiej 1/2 szkl. zimnego soku 10g pektyny Wykonanie   Umyte i wydrylowane wiśnie zasypać cukrem i pozostawić na noc. Rano odlać 3/4 soku. Resztę wiśni gotować na średnim ogniu .W trakcie gotowania mieszać od czasu do czasu ,aby nie przywarły do dna . Kiedy całość gęstnieje dodać czekoladę i rozpuszczona pektynę w 1/2 szkl. zimnego soku .Po dgrzewać do roztopienia czekolady .Zdjąć z ognia, całość jest na tyle gorąca, że czeko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, wiśnia, gorąca czekolada, przetwory

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.