warzywa duszone, czyli co w lodowce to do gara

warzywa duszone, czyli co w lodowce to do gara

warzywa duszone, czyli co w lodowce to do gara

Przepis na : kolacja

  Swańska sól uznawana jest za jedną ze sztandarowych przypraw kuchni gruzińskiej. Jej nazwa wywodzi się od Swanetii – wysokogórskiego regionu Gruzji, znanego z gościnności, doskonałego wina oraz przepięknych krajobrazów. W tym regionie Kaukazu mieszanka bazująca na tartych ręcznie w moździerzu soli kamiennej z dodatkiem pikantnych przypraw i aromatycznych ziół, stanowi jeden z najczęściej stosowanych uniwersalnych dodatków do potraw, a każda gospodyni przygotowuje ją samodzielnie według własnego, ściśl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

seler naciowy, pieczarki, tarta, marchewka, cukinia, papryka, gulasz, wołowina, kebab, sałata, wieprzowina, zupa pomidorowa, szaszłyki, kolacja, obiad

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.