Sok z tarniny na zaladek,jelita i biegunke

Sok z tarniny na zaladek,jelita i biegunke

Sok z tarniny na zaladek,jelita i biegunke

Składniki: ・ 2 kg owoców tarniny, ・ 3 szklanki cukru ・ 3 litry wody Wykonanie Z sokiem z tarniny jest trochę zabawy ,bo czas zrobienia trzeba rozłożyć prawie na dwa dni,ale Warto . Umyte owoce włożyć do garnka ,wodę zagotować i takim wrzątkiem zalać owoce. Pozostawić na 12 godzin. Po tym czasie sok odcedzić i powstały sok zagotować i ponownie zalać owoce,pozostawić na 12 godzin. Po 12 godzinach już ostatni trzeci raz ,zlać sok ,dodać cukier i zagotować ,gotując 15 minut. Gorący sok zlać do butelek . 10-15 mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

z jagodami

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.