Domowy naturalny sok jabłkowy

Domowy naturalny sok jabłkowy

Domowy naturalny sok jabłkowy

Składniki     10 kg jabłka     8 szklanek wody    słoiki Wykonanie    Połączyć umyte jabłka i wodę w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka zmiękną.    Przelać  sok,przez  sitko wyłożone kilkoma warstwami gazy. Niech ścieka , niezmącone , przez co najmniej 1-2 godziny.      Wyparzyć słoiki . Ogrzewać  sok jabłkowy do około 90 ° C w czystym dużym rond... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, słoik, przetwory

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.