bagietka

14
  • bagietka
  • bagietka

    Składniki 375g mąki 12g świeżych drożdży 8g soli 300ml ciepłej wody Wykonanie Rozpuścić drożdże w wodzie. Dodać mąkę ,sól i wymieszać drewnianą łyżką. Przykryć ściereczką i odstawić na 90 minut,aż podwoi swą objętość. Następnie podzielić ciasto na 3 kawałki,uformować bagietkę i przełożyć do formy-blaszki. Ciasto jest lepkie ,ale takie ma być .Po wierzchu naciąć bagietki na skos w 2-3 miejscach. Piec w nagrzanym piekarniku do 240 ° C ( plus na dno naczynie z wodą ) około 30 minut . ... Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni


    Tematycznie do tego przepisu

    • Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

    • Najlepsza dieta na zimę
      Najlepsza dieta na zimę

      Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

    • Dieta dla rzucających palenie
      Dieta dla rzucających palenie

      Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

    • 15 przepisów na karpia
      15 przepisów na karpia

      15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

    Inne przepisy z w mojej kuchni

    Dodaj komentarz