Musy Jabłkowe na zimę

Musy Jabłkowe na zimę

Musy Jabłkowe na zimę

Musy jabłkowe na zimę, w sam raz na ciasta z jabłkami. Składniki: 5 kg dowolnych jabłek 2 łyżeczki cynamonu 100 g rodzynek 3 łyżki masła cukier jeśli jabłka są kwaśne, ilość wedle uznania Wykonanie: Jabłka obieramy i usuwamy gniazda. Kroimy na mniejsze kawałki. Masło rozpuszczamy w wysokim garnku i wrzucamy nasze jabłka i smażymy na średnim ogniu do chwili aż zrobi nam się z jabłek lekki mus z kawałkami owoców.  Jeżeli jabłka są suche możemy dodać nieco wody. Dodajemy cynamon i rodzynki. Wszystko razem jesz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Moim Magicznym Domu

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.