Ptysie z kremem cytrynowym ( lemon curd ) i bitą śmietaną

Ptysie z kremem cytrynowym ( lemon curd ) i bitą śmietaną

Ptysie z kremem cytrynowym ( lemon curd ) i bitą śmietaną

Przepis na : deser

Składniki: Krem cytrynowy: 3 cytryny, 2 całe jajka, 2 żółtka, 100g masła niesolonego, 100-150g cukru ( dosłodzić według własnego smaku ). Ciasto parzone: 250ml wody, szczypta soli, 100g masła niesolonego, 200g mąki pszennej tortowej,, 5 jaj. Bita śmietana: 250ml schłodzonej śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru. Ponadto: cukier puder. Przygotowanie:                           Smacznego!!! czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.