Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Składniki: 515g piersi z kurczaka, jajko, bułka tarta, sól, pieprz, olej. Zalewa octowa: 2 duże cebule, 1 marchew, 3/4 szklanki octu, 1l wody, 3 listki laurowe,  6 ziarenek ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 3 łyżeczki cukru, 2 łyżki ketchupu pikantnego, 2 łyżki przecieru pomidorowego. Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokroić na średniej wielkości kawałki. Posolić i popieprzyć z obu stron. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju.  Zalewa octowa: Cebulę pokroić w półk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.