Piersi z kurczaka w sosie chrzanowym

Piersi z kurczaka w sosie chrzanowym

Piersi z kurczaka w sosie chrzanowym

Przepis na : obiad

Składniki: 500g piersi kurczaka, sól, pieprz, mąka pszenna, olej, 105g serków topionych, garść posiekanej natki pietruszki, 2 czubate łyżeczki chrzanu. Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokroić na średniej wielkości kawałki, posolić i popieprzyć z obu stron. Obtoczyć w mące i podsmażyć na rogrzanym tłuszczu. Po podsmażeniu przełożyć do drugiej patelni, podlać wodą ( ok.400 - 450ml), przykryć pokrywką i pozostawić na 10minut. Po tym czasie dodać serki topione i mieszać do całkowitego ich roztopienia. Dodać chrzan ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.