Czekoladowe miseczki z bitą śmietaną.

Czekoladowe miseczki z bitą śmietaną.

Czekoladowe miseczki z bitą śmietaną.

Przepis na : deser

Składniki: 1-2 gorzkie czekolady ( w zależności ile miseczek się robi), bita śmietana (można samemu ubić śnieżkę, śmietankę 30% lub użyć gotowej), truskawki, wafelki. Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić. Najlepiej rozpuścić najpierw jedną, a w razie potrzeby dopiero drugą.  Przygotować silikonowe foremki do muffinek. Pędzelkiem wysmarować czekoladą foremkę. Włożyć do lodówki do zastygnięcia czekolady. Gdy czekolada zastygnie nanieść drugą warstwę (już grubszą) czekolady. Ponownie włożyć do lodówki. Dwie war... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.