Ketchup z cukinii i pomidorów

Ketchup z cukinii i pomidorów

Ketchup z cukinii i pomidorów

Cukinia obrodziła, więc przetwory z niej idą całą parą. W połączeniu z innymi warzywami daje doskonałe smaki. Na początek  ketchup z cukinii i pomidorów.  Jeśli jeszcze nie robiliście to polecam, bo jest to  naprawdę smaczny, domowy ketchup. SKŁADNIKI ok. 2 kg cukinii obranej i oczyszczonej z nasion ok 1 kg. cebuli 1,5 kg pomidorów 1/2 szklanki octu jabłkowego 2 małe papryczki chili lub 1 łyżeczka sproszkowanek 3 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżki soli 3-4 łyżki cukru ok 6-... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.