Kluski kładzione

Kluski kładzione

Kluski kładzione

Składniki: 300g mąki pszennej 3 łyżeczki masła 3 jajka 100ml zimnej wody szczypta soli do ciasta 3 łyżki oliwy i łyżeczka soli do wody, do gotowania klusek Przygotowanie: Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, miękkie masło, sól oraz wodę. Wszystko razem dokładnie wymieszać łyżką aby powstało ładne, elastyczne i dobrze napowietrzone ciasto. Przygotowane ciasto przełożyć na płaski talerz obiadowy i maczaną w wodzie   łyżką zrzucać na wrzątek kluseczki. Chwilę gotować. Kluseczki można podawać z mięsnymi sosami, ok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W garach u Gosi

Autor

Małgorzata Lewicka-JaśkiewiczMałgorzata Lewicka-Jaśkiewicz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ciasto, sos mięsny, sosy, pierogi przepis, pierogi, boczek, naleśniki, naleśnik, makarony, makaron, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasto na naleśniki, sos do makaronu

Inne przepisy z W garach u Gosi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.