Panna cotta z białą czekoladą i musem brzoskwiniowym

Panna cotta z białą czekoladą i musem brzoskwiniowym

Panna cotta z białą czekoladą i musem brzoskwiniowym

Przepis na : deser

Pyszny deser, znany chyba już wszystkim. Bogactwo owoców sprawia, że panna cotta nie jest przesłodzona. Mus z brzoskwiń jest bardzo aksamitny. Koniecznie wypróbujcie! Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń w syropie 1,5 łyżki żelatyny Panna cotta: 330 ml śmietanki 30% 100 g białej czekolady 0,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru trzcinowego 1,5 łyżki żelatyny Dodatkowo: 1 przezroczysta galaretka o smaku winogronowym Maliny Kiwi Pomarańcza Płatki kokosowe Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku. Odstawiamy do całkow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.