Kurczak w panierce keczupowo- majonezowo- musztardowej

Kurczak w panierce keczupowo- majonezowo- musztardowej

Kurczak w panierce keczupowo- majonezowo- musztardowej

 Rewelacyjne, proste w wykonaniu domowe kotleciki. Po każdym kęsie będzie Wam mało...  1 podwójna pierś z kurczaka Ciasto: 3 łyżki majonezu 2 łyżki keczupu 1 łyżka musztardy sarepskiej 10 łyżek mleka 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka Przyprawy: Przyprawa uniwersalna do mięs Ostra czerwona papryka olej Filet z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w 1 cm plastry (tak jak na schabowe), można delikatne rozbić. Przyprawiamy przyprawą do mięs i ostrą czerwoną papryką. Miksujemy wszystkie składniki na ciasto. D... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.