GOŁĄBKI bez mięsa w gęstym sosie pomidorowym (wegańskie, bezglutenowe)

GOŁĄBKI bez mięsa w gęstym sosie pomidorowym (wegańskie, bezglutenowe)

GOŁĄBKI bez mięsa w gęstym sosie pomidorowym (wegańskie, bezglutenowe)

Gołąbki, mimo że czasochłonne w przygotowaniu, są idealną propozycją na obiad o każdej porze roku. Dzisiaj proponuję Wam gołąbki z farszem z soczewicą, która bardzo dobrze radzi sobie z zastąpieniem smaku mięsa. Mój sos głównie składa się z pomidorów i czerwonej papryki – jest on niesamowicie prosty i szybki, czyli idealny kiedy samo zwijanie gołąbków zajmie nam już sporo czasu // Składniki (gołąbki): 1 duża kapusta 0,5 szklanki ryżu (u mnie brązowy) 0, 5 szklanki kaszy gryczanej (najlepiej niepalone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Via Gusto

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Monika JerzakMonika Jerzak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, sosy, kapustą, kasza, papryka, kasza gryczana, ryż, mięso, zupa pomidorowa, kasza jaglana, curry, marchewka, sos pomidorowy, obiad, bezglutenowe, wegańskie, czosnek w ziołach, czerwona kapusta, mięsa pieczone, bez pieczenia, obiad na szybko, szybki obiad, dania bez mięsa

Inne przepisy z Via Gusto

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.