Tradycyjna BABKA MARMURKOWA na maśle – pyszna, wilgotna i delikatna

Tradycyjna BABKA MARMURKOWA na maśle – pyszna, wilgotna i delikatna

Tradycyjna BABKA MARMURKOWA na maśle – pyszna, wilgotna i delikatna

Serdecznie witam i zapraszam na tradycyjną babkę marmurkową na maśle. Babka marmurkowa efektownie się prezentuje na stole, a przede wszystkim jest przepyszna, delikatna, wilgotna i puszysta. Polecam wypróbować przepis i życzę udanego wypieku. Do przygotowania babki marmurkowej będziemy potrzebowali: użyłam foremki o średnicy 24 cm 480 g mąki pszennej (typ do 550) – 3 szklanki 250 ml ¾ szklanki mleka – około 190 ml 200 g masła o temp. pokojowej 220 g cukru – 1 szklanka 250 ml 5 jajek rozmiar L szczypta soli 2 ½ ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.