Przepis na sok brzoskwiniowy – pasteryzowany na zimę i nie tylko

Przepis na sok brzoskwiniowy – pasteryzowany na zimę i nie tylko

Przepis na sok brzoskwiniowy – pasteryzowany na zimę i nie tylko

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny domowy sok brzoskwiniowy, który możemy przelać do butelek i za pasteryzować, lub wypić od razu po przygotowaniu. Sok jest bardzo smaczny także polecam wypróbować przepis póki są tanie brzoskwinie. Do przygotowania soku brzoskwiniowego będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie około 2 litrów soku około 1,2 kg brzoskwiń przed obraniem i wydrylowaniem, tak żeby po obraniu było około 1 kg brzoskwiń 1 litr wody sok wyciśnięty z jednej cytryny około ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.