Przepis na chrupiące ogórki konserwowe - sprawdzony babciny przepis

Przepis na chrupiące ogórki konserwowe - sprawdzony babciny przepis

Przepis na chrupiące ogórki konserwowe - sprawdzony babciny przepis

Witam serdecznie, dzisiaj pokażę jak zrobić chrupiące i pyszne ogórki konserwowe. Do przygotowania ogórków konserwowych będziemy potrzebowali: 2 słoiki o pojemności 900 ml / w każdym słoiku zmieści się około 500 gramów ogórków około 1 kilograma ogórków gruntowych do każdego słoika: 2 małe lub 1 większy listek laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego duży ząbek czosnku kilka paseczków chrzanu kawałek papryczki chili duża szczypta gorczycy duża szczypta majeranku (opcjonalnie) 2 małe lub 1 większy baldaszek kopru n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.