Pasta z cukinii a`la ketchup a możne chutney idealna jako dodatek do mięs lub kanapek

Pasta z cukinii a`la ketchup a możne chutney idealna jako dodatek do mięs lub kanapek

Witam serdecznie, dzisiaj pokaże jak przygotować pyszną pastę z cukinii którą można podać z mięsem, jako dodatek do kanapek lub zjeść samą z pieczywem. Jeżeli lubimy cukinię to polecam wypróbować przepis. Do przygotowania pasty będziemy potrzebowali: z podanej porcji wyjdzie około 6 słoiczków o pojemności 200 m około 1 kg cukinii około 300 g marchwi około 300 g cebuli 4 ząbki czosnku kilkucentymetrowy kawałek papryczki chili około 100 g koncentratu pomidorowego 3 łyżki octu jabłkowego 1 łyżka cukru lub inny słodzi...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.