Frużelina czereśniowa na zimę do słoików

Frużelina czereśniowa na zimę do słoików

Frużelina czereśniowa na zimę do słoików

Witam serdecznie Tym razem zaproponuję przepis na przygotowanie frużeliny z czereśni. Frużelina jest bardzo smaczna, lekko słodka i winna. Tak przygotowaną frużelinę możemy użyć do przełożenia ciasta, tortu, przygotowania rolady biszkoptowej, deserów, nałożenia na naleśniki lub gofry, a nawet na pieczywo. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania frużeliny będziemy potrzebowali: Z podanych proporcji wyjdzie około 1 L frużeliny 1 kg wydrylowanych czereśni 150 g cukru (można dodać mniej lub więcej) 2 łyżki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.