Sposób na aromatyczny, sypki i nieklejący się ryż

Sposób na aromatyczny, sypki i nieklejący się ryż

Sposób na aromatyczny, sypki i nieklejący się ryż

Uwielbiam ryż! :) Za to niecierpię gdy się klei. Testowałam przeróżne sposoby aby uzyskać idealną sypką konsystencje aczkolwiek dla mnie najlepsza jest metoda 'patelniana' :) Przepis na dwie torebki ryżu (ja użyłam brązowego akurat w tym przypadku) Na ciepłą patelnię wlewamy 3 łyżki oliwy z oliwek, podgrzewamy jeszcze moment, tak ok. 1 minuty i wsypujemy ryż, prażymy go ok. 4 minut często mieszając. Dodajemy 1,5 szklanki wody i gotujemy do momentu gdy woda wsiąknie w ryż, od czasu do czasu mieszając. Idealn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu upichcona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.