Blue a la bretonne czyli fasolka z błękitnym serem pleśniowym/ danie wegetariańskie

Blue a la bretonne czyli fasolka z błękitnym serem pleśniowym/ danie wegetariańskie

Blue a la bretonne czyli fasolka z błękitnym serem pleśniowym/ danie wegetariańskie

Przepis na : obiad

Lubię eksperymentować, na dodatek fajnie gdy finalnie danie nie idzie w kosz ;) Wymyśliłam by dla wege siostry przygotować bezmięsną wersję fasolki po bretońsku, kiełbaskę zatem zastąpiłam błękitnym serem pleśniowym i wyszło przepysznie! :) Składniki: - 400 gram białej fasoli/ Jaś karłowy - ser pleśniowy błękitny lazur - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 3/4 szklanki bulionu lub rosołku drobiowego 0,5 kostki - 1 cebula - łyżeczka cukru - 1 ząbek czosnku - 2 listki laurowe - majeranek - natka pietruszki Przygotowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu upichcona

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

UPICHCONA UPICHCONA

Uwielbiam gotować, eksperymentować, karmić :) Witam wszystkich na moim blogu i życzę smacznego!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, ser, ser pleśniowy, cebula, czosnek, pietruszka, zupa pomidorowa, wegetariańska, kiełbaski, drobiowe, fasolka, obiad, prosty obiad, proste i szybkie przepisy, fasolka po bretonsku, ser biały

Inne przepisy z upichcona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.