Pascha z kwaśnej śmietany

Pascha z kwaśnej śmietany

Pascha z kwaśnej śmietany

Parę lat temu, pokazałam Wam przepis na domową paschę przygotowaną na bazie zsiadłego mleka . Dzisiaj zachęcam do wypróbowania wersji z wykorzystaniem kwaśnej śmietany. Pascha jest bardzo prosta do przygotowania i niesamowicie smaczna. Jeżeli uwielbiacie smak kremowej masy twarogowej nadzianej bakaliami to musicie ją przygotować :) Składniki na 2 mniejsze paschy: 1 l mleka, np. 2% lub 3% 250 g kwaśnej śmietany 18% 1/4 szklanki cukru pudru (30 g) 2 łyżki cukru wanilinowego 1/2 kostki masła (100 g) 3 jajka 70... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.