Mleczna kanapka - biszkopt czekoladowy i krem na bazie masła oraz mleka w proszku

37539
  • Mleczna kanapka - biszkopt czekoladowy i krem na bazie masła oraz mleka w proszku
  • Polecają przepis

    Mleczna kanapka - biszkopt czekoladowy i krem na bazie masła oraz mleka w proszku

    Poniższe ciasto zrobiło furorę na rodzinnym stole - zachwyca zarówno wizualnie jak i smakowo. Lekki biszkopt czekoladowy, który został przełożony kremem mlecznym i polany polewą przygotowaną z czekolady i śmietany kremówki.  Składniki na blachę 25 x 30 cm: biszkopt 5 średniej wielkości jaj 1/2 szklanki cukru pudru niecała połowa szklanki mąki pszennej tortowej niecała połowa mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki ciemnego kakao 1 niecała łyżeczka proszku do pieczenia ewentualnie 1-2 łyżki oleju do nasączenia kawa zbo... Czytaj dalej na blogu Ugotować


    Tematycznie do tego przepisu

    • Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

    • Najlepsza dieta na zimę
      Najlepsza dieta na zimę

      Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

    • Dieta dla rzucających palenie
      Dieta dla rzucających palenie

      Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

    • 15 przepisów na karpia
      15 przepisów na karpia

      15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

    Inne przepisy z Ugotować

    Dodaj komentarz

    • MarioolkaaaaMarioolkaaaawtorek, 27 września 2016 23:30:28

      niecała połowa szklanki mąki ziemniaczanej

    • KasiaKasiaśroda, 20 lipca 2016 17:36:39

      Co z ta maka ziemniaczana ? Ile sie jej daje ? Bo pisze pol a sa kilogramowe i 0.5 kg opakowania

    • KasiaKasiaśroda, 20 lipca 2016 17:35:37

      Co z ta maka ziemniaczana? Ile jej dac do biszkoptu ?