Domowe paluszki rybne (przygotowane z fileta)

Domowe paluszki rybne (przygotowane z fileta)

Domowe paluszki rybne (przygotowane z fileta)

Jeżeli macie w domu wielbicieli smażonych dań to zachęcam do przygotowania domowych paluszków rybnych. Wystarczy filet z ryby pokroić na mniejsze części, przyprawić i opanierować w mące, roztrzepanym jajku orz bułce tartej. Całość usmażyć i... gotowe 😊 Przy okazji wiemy co jemy i nie musimy martwić się o to, co znajdziemy w składzie paluszków rybnych.  Składniki na porcję dla 2 osób: 3 polędwice/kostki z mintaja (wagowo około 0,3 kg) sól, pieprz przyprawa do ryb jajko mąka pszenna bułka tarta oliwa z ol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.