Ciasto jamajka

Ciasto jamajka

Ciasto jamajka

Ciasto JAMAJKA to połączenie ciemnego biszkoptu z galaretką i bananami przełożonymi kremem śmietanowym na bazie kremówki i serka mascarpone. Ciasto łatwe do przygotowania. Świetnie się kroi i ładnie prezentuje.  Składniki na blachę o wymiarach 20 x 30/35 cm: biszkopt 5 dużych jajek 1/3 szklanki cukru pudru (60 g) 4/5 szklanki mąki pszennej (100 g)  1 budyń czekoladowy (sam proszek, 47 g) 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia + dżem malinowy do przełożenia warstwa galaretkowa 3 galaretk... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Dieta bananowa

Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

galaretka, ciasto, krem, banan, biszkopt, czekolada, mascarpone, ciasto z bananem, ciasto z bananami, ciasto z galaretka, łatwe ciasto, budyń, malinowe, ciastka kremówki, cytryna, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , krem mascarpone, ciasto budyniowe, biszkopt z bananami i śmietaną, krem czekoladowy, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z białek , ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.