KUMPİR, czyli pieczony i faszerowany ziemniak

KUMPİR, czyli pieczony i faszerowany ziemniak

KUMPİR, czyli pieczony i faszerowany ziemniak

Przepis na : sałatka

Dziś polecam przepis na kumpir. Niezwykłe, co można zrobić z ziemniaka! Porcja dla jednej osoby. Smacznego! Składniki 1 bardzo duży ziemniak 2 łyżki sałatki jarzynowej 1 ugotowana i pokrojona na plasterki parówka 1 łyżka pokrojonych oliwek 1 łyżeczka masła 2 łyżki utartego roztopionego żółtego sera sól Przygotowanie Ziemniak umyć, osuszyć. Nakłuć w kilku miejscach. Owinąć folią i piec w piecu rozgrzanym do temperatury 180 °C, aż ziemniak będzie miękki. Przeciąć ziemniak wzdłuż, włożyć masło i ser, posolić i zagar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tureckie Przepisy

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

DuyguDuygu

Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, kuskus, ser, parówki, sałatki, sałatka, sałatka jarzynowa, pieczone ziemniaki, sałatka z serem żółtym , przekąski, salatka z serem, smaczna sałatka

Inne przepisy z Tureckie Przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.