Zajączki w sosie z pomidorów – kuchnia podkarpacka

Zajączki w sosie z pomidorów – kuchnia podkarpacka

Zajączki w sosie z pomidorów – kuchnia podkarpacka

Zajączki w sosie z pomidorów - kuchnia podkarpacka Zajączki to kotlety przygotowane z mielonego mięsa i drobno siekanej kapusty. Z założenia przygotowuje się je z mięsa zająca, ale ponieważ nie jest ono łatwo dostępne, można użyć dowolnego mięsa – drobiowego, wieprzowego, a nawet wołowego. Na pół kilograma mięsa dodaje się średnią główkę drobno siekanej, ugniecionej kapusty, co sprawia, że kotleciki są delikatne, a ich smak wyjątkowy. Są też bardzo miękkie, dzięki użyciu kaszy manny do połączenia masy mięs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mielone, mięso, kapustą, kotlet, kotlety, mięso mielone, kasza, zupa pomidorowa, sos pomidorowy, dania obiadowe, drobiowe, ziemniaki, ryż, pieczywo, kotlety mielone, dania mięsne, kotlet z kapusty, sos mięsny, kotlet siekany, mięso duszone, pieczone ziemniaki, kotlety drobiowe, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, ryż smażony

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.