A`la flaczki z boczniaków

A`la flaczki z boczniaków

A`la flaczki z boczniaków

Przepis na : obiad

Kto by pomyślał, że tradycyjne flaczki wołowe można zamienić na wersję roślinną? Przepis wykorzystałam z bloga Jadłonomia. Chciałam na własny sposób przygotować i spróbować bardzo wytrawnego dania.Składniki:250g świeżych boczniaków1/2 marchewki1/2 pietruszki1/4 selera mała cebulasólpieprz1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej1 łyżeczka majeranku2 ziela angielskie1 liść laurowy2 łyżki sosu sojowegoolej1 litr wodySposób przygotowania:Boczniaki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w paski, aby przypominały t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Truskawkowa Fiesta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.