Złocista wątróbka z cebulką

Złocista wątróbka z cebulką

Złocista wątróbka z cebulką

Tradycyjny przepis na pyszną i zdrową wątróbkę ! Więcej na temat przygotowania i czyszczenia wątróbki --> tu Składniki: ½ kg wątróbki drobiowej 2 szklanki mleka 3 cebule 2 łyżki mąki sól do smaku pieprz do smaku ½ paczka koperku tłuszcz do smażenia Wykonanie: Wątróbkę umyć, wyczyścić i namoczyć w mleku przez 6 godzin, następnie osuszyć na papierowym ręczniku. Cebulę drobno posiekać i przyrumienić na tłuszczu razem z wątróbką obsypaną mąka. Po chwili przykryć naczynie i dusić około 10 minut. Pod koniec dus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wątróbka drobiowa, drobiowe, pączki

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.