Kruche babeczki nadziewane sałatką porową

Kruche babeczki nadziewane sałatką porową

Kruche babeczki nadziewane sałatką porową

Niecodzienny sposób podania sałatki. Prezentuje się wyśmienicie, smakuje jeszcze lepiej, Składniki na ciasto: 30 dag mąki, 15 dag masła, 1/3 szklanki kwaśnej śmietany, 1 jajko. Składniki na nadzienie: 2 pory, 2 łyżki masła, 2 jajka, sól do smaku, pieprz do smaku. Wykonanie ciasta: Mąkę posiekać z masłem i jajkiem dodając po trochę śmietanę. Zagnieść kruche  ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Wykonanie: Pory dokładnie umyć, cienko pokroić i udusić na maśle. Pod koniec duszenia dodać jajka i przyprawy do sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, por , kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, sałatka, sałatki, przystawki, salatka z jajkiem

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.