Drożdżowe bułeczki z młodą kapustą i pieczarkami

Drożdżowe bułeczki z młodą kapustą i pieczarkami

Drożdżowe bułeczki z młodą kapustą i pieczarkami

Przepis na : kolacja

Wokół nas piękna zielona trawa pełna wiosennych kwiatów i ziół. Warto więc wybrać  się na rodzinny piknik. Jako przekąskę proponuję pyszne drożdżowe bułeczki z farszem z młodej kapusty i pieczarek. Zapewniam, że każdemu będą smakować.  SKŁADNIKI: Farsz: 1 główka młodej kapusty, 250g pieczarek, 1 cebula, ½ papryki czerwonej, 1 łyżeczka kminku, sól, pieprz, oliwa, Ciasto: 200 ml ciepłego mleka, 2,5 szklanki mąki, 30g drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 jajko, 2 łyżki margaryny, ½ łyżeczki soli, Dodatkowo: 1 jajko, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.